Meter van de organisatie

Mieke rond“Soms gebeuren dingen opeens. Niet omdat je ze zoekt, maar omdat ze verschijnen. Zo gebeurde dit allemaal in twee weken tijd:  mijn zus —een kinesiste die werkt met mensen met een handicap— vroeg of ik als seksuoloog geen seksuele dienstverlener kende voor iemand van haar groep. Dan was er een vader in mijn praktijk die iemand zocht voor zijn zoon. En kort daarna vertelde een kennis me over een nieuwe organisatie die hij kende die werkte rond handicap en seksualiteit.

En net een dag of twee nadat ik de website van Aditi vzw had ontdekt, hing Miek aan de lijn. Om te vragen of ik niet wou meewerken aan een tweedaagse en… of ik geen meter wou worden. Geen twijfel mogelijk! Niet bij moeten nadenken, ja was het antwoord. De bijdrage die Aditi vzw levert, is uniek: zij probeert ieder van ons ervan bewust te maken dat mensen met een handicap niet alleen hulpbehoevend zijn, maar ook behoefte hebben aan intimiteit en seksualiteit in al zijn aspecten.  De tweedaagse die georganiseerd werd in mei 2010 was een succes en toonde nogmaals aan hoe belangrijk de werking van Aditi vzw is.

Want ze geven informatie en advies aan ouders, begeleiders, partners,…, maar pakken het ook aan en zorgen dat mensen met een handicap beroep kunnen doen op seksuele hulpverleners.  Om op al die vragen te beantwoorden, steunt Aditi vzw op een groot netwerk van experten, hulpverleners, vrijwilligers,…

Met mijn meterschap hoop ik Aditi vzw te kunnen helpen in het bekend maken van hun werking en ben ik steeds bereid om samen met hen vanuit mijn kennis als seksuologe een oplossing te zoeken.”

Mieke Mievis
seksuologe