Seksuele Dienstverlening

Aditi vzw begeleidt ook individuele personen met een beperking en ouderen in hun zoektocht naar kwaliteitsvolle seksuele dienstverlening en intimiteitsbeleving.
Hiervoor organiseren we steeds eerst een consultgesprek ter plaatse (cfr. hierboven).
Tijdens dit gesprek wordt de zorgvraag van de persoon in kaart gebracht, bespreken we eventuele seksuele ervaring evenals mogelijke wensen en verlangens. Aan de hand van deze informatie bekijken we of seksuele dienstverlening voor de aanvrager de juiste keuze is en gaan we na welke dienstverlener het meest geschikt is om op jouw specifieke vraag in te gaan. Deze persoon zal je dan zelf contacteren voor verdere afspraken.Aditi vzw werkt over heel Vlaanderen samen met seksuele dienstverleners (M/V).
Dit zijn zorgverleners die vanuit hun ruime ervaring vertrouwd zijn met het geven van seksuele dienstverlening aan mensen met een beperking en/of senioren.
Deze vrouwen en mannen ondersteunen de persoon met een handicap en oudere bij zijn of haar seksualiteitsbeleving.
Dit betekent dat zij ieder individuele aanvrager vanuit zijn/haar specifieke seksuele zorgvraag begeleiden en kansen bieden om samen seksualiteit te beleven. Aandacht voor toestemming, privacy, gelijkwaardigheid en respect voor elkaar zijn uiteraard erg belangrijk.

Er zijn vaak erg lange wachttijden voor vragen naar seksuele dienstverlening. Dit heeft te maken met de grote vraag en de beperkte groep van opgeleide dienstverleners waar we mee samenwerken.
Het voortraject van seksuele dienstverlening (consultgesprek) kan altijd worden opgestart, maar soms is het een lange tijd wachten vooraleer we de geschikte dienstverlener kunnen vinden.


Aditi vzw zorgt voor opleiding, intervisie en individuele begeleiding van deze dienstverleners, zowel wat betreft kennis over handicaps en ouderen als over seksualiteit en seksuele gezondheid.
Vragen of interesse om als seksuele dienstverlener te werken?
Contacteer ons voor een verkennend gesprek.