Werking Aditi vzw en seksuele dienstverlening tijdens tweede corona-golf.

woensdag 04 november 2020 10:13

Vanwege de huidige corona situatie dienen we opnieuw de werking van Aditi vzw en seksuele dienstverlening aan te passen.

Opnieuw stopzetting seksuele dienstverlening

Graag brengen we jullie op de hoogte dat sinds zaterdag 31 oktober seksuele dienstverlening opnieuw on-hold werd geplaatst. De dienstverleners annuleren alle gemaakte afspraken en dit al zeker tot en met 1 maart 2021.
Na de eerste Corona-golf werd vanaf 15 juli dienstverlening voorzichtig opnieuw opgestart mits het naleven van allerlei extra veiligheidsmaatregelen. De huidige alarmerende situatie en de maatregelen genomen door de overheid laten echter niet toe om dienstverlening op een veilige en kwalitatieve manier verder te organiseren. Vanaf  4 januari bekijken we of seksuele dienstverlening opnieuw  kan opgestart worden, net zoals we na de eerste golf gedaan hebben. We zullen hier dan uiteraard ook terug over communiceren.

Aditi vzw en de dagelijkse werking: we blijven open!!!

Consultgesprekken

Tot onze spijt moeten we ook alle geplande face-to-face consultgesprekken tot het einde van het jaar annuleren. Voor die cliënten waarvoor het haalbaar is kunnen we eventueel de geplande consultgesprekken via video-gesprek doen. Er kunnen ook afspraken gemaakt worden om nieuwe video-consultgesprekken te doen tijdens deze periode. Let wel, indien het consultgesprekken met nieuwe vragen voor seksuele dienstverlening betreft, dan kan het gesprek wel, maar zullen we moeten wachten met de concrete dienstverlening zelf tot de situatie dit opnieuw toelaat (cfr het vorige punt). De tarieven voor video consultgesprekken blijven dezelfde als face-to-face gesprekken (enkel de vervoerskosten vallen uiteraard weg). Na 3 januari  evalueren we de situatie opnieuw om te bekijken of face-to-face consultgesprekken opnieuw mogelijk zijn.

Mobiele outreach en teamondersteuning

Ook hier gelden dezelfde voorwaarden als bij consultgesprekken. Teamondersteuningen ter plekke zijn niet mogelijk tot het einde van het jaar. De gemaakte afspraken en eventuele nieuwe afspraken kunnen wel via video-overleg gebeuren. Ook hier blijven de tarieven dezelfde (zonder vervoerskosten).

Kerstvakantie Aditi vzw

Aditi bouwt wel even een rustperiode in vanaf maandag 21 december tot maandag 4 januari. Tijdens deze weken zijn we ook telefonisch niet bereikbaar en mails zullen we beantwoorden na deze periode.
Voor veel cliënten, maar ook voor heel wat hulpverleners en begeleiders zijn dit erg moeilijke tijden. Vanuit Aditi willen we jullie dan ook een hart onder de riem blijven steken.

« Terug